تجهیزات قالب بندی بتن از ابزارهای ضروری و بنیادی در اجرای قالبسازی هستند. تجهیزات یا متعلقات قالببندی بتن را در انواع سازههای بتنی، به منظور متصل کردن پنلهای قالب فلزی بتن به یکدیگر و همچنین در زمان بتنریزی در همه مراحل پروژه باید استفاده کنند. در این مطلب فروشگاه کرباسیان به عنوان مرکز فروش جک سقفی و انواع قالب بتن شما را با این تجهیزات آشنا میسازد.
معرفی انواع تجهیزات قالب بندی بتن
همانطور که گفته شد تجهیزات قالب بندی بتن با هدف اصلی اجرای بیعیب و نقص انواع مختلف سازههای بتنی تولید و استفاده میشوند. نقش متعلقات قالببندی نه تنها جلوگیری از خسارتهای جبران ناپذیر در ساخت و ساز است؛ بلکه به روند ساخت سازهها سرعت میبخشد. با بکارگیری این تجهیزات مدرن افراد میتوانند در کمترین زمان ممکن فرآیند ساخت و اجرا را تسریع کنند و در عین حال به افزایش استقامت سیستم قالببندی مدولار کمک کنند. در ادامه شما را با انواع تجهیزات مخصوص قالببندی فلزی بتن آشنا خواهیم کرد:
جک سقفی:
جک سقفی یا جک ساختمانی که به عنوان نگهدارنده شناخته میشود انواع مختلفی دارد. این نوع جک که یکی دیگر از تولیدات مهم شرکت کرباسیان است به منظور تقویت حفظ شکل سازه و ایجاد ارتفاعات موردنظر در آنها استفاده میشود. کیفیت و مقاومت بالا از مشخصههای ضروری و حیاتی در این محصول است.
پین و گوه:
از تجهیزات اولیه و مهم در قالببندی فلزی بتن میتوان به پین و گوه اشاره کرد که به صورت نری و مادگی جهت اتصال پانلهای قالب بتن استفاده میشود. بهتر است بدانید که هر چه ضخامت این نوع از قطعات بیشتر باشد اتصال بین قالبهای بتن محکمتر است که نقش اساسی در کیفیت فرآیند ساخت و ساز دارد.
مشخصات ظاهری و فنی پین و گوه:
- ضخامت ورق پین گوه: ۴ میلیمتر
- طول نری: ۹/۲ سانتیمتر
- طول مادگی: ۸/۵ سانتیمتر
- وزن تقریبی: ۱۰۰ گرم
نبشی پانچ شده:
نبشی پانچ شده یا نبشی کنج از انواع تجهیزات قالب بندی بتن است که در ابعاد و اندازه مختلف تولید میشود. اندازههای معمول این نوع از متعلقات قالببندی در ابعاد (۵ × ۵) و (۱۰ × ۵) و (۱۰ × ۱۰) است. نقش اصلی این قطعه اتصال دو قالب عمود روی هم و در قسمت خارجی است. این محصول برای ایجاد انواع شکل به واسطه قالببندی بتن بسیار لازم و مهم است.
رزوه و مهره جک:
روزه و مهره جک یکی دیگر از جمله متعلقات قالب بندی است که به انتهای لوله بیرونی جک سقفی متصل میشود. سوراخهایی بر سطح لوله درونی جک سقفی سوراخهایی تعییه شده که با استفاده از این سوراخها میتوانید ارتفاع سقف را تنظیم کنید. استفاده از رزوه و مهره جک در عملیات ساخت و سازهای بتنی و اجرای سقف در ارتفاعات مختلف مهم و لازم است.
تسمه قالب یا بولت تسمهای:
در مواقعی که پیمانکار قالبهای سوراخ دار را برای ساختمانسازی استفاده نکند به منظور اتصال دو پنل قالب به یکدیگر باید حتماً از تنگ تسمهای یا بولت تسمهای استفاده نماید.
سولجر قالببندی:
از سولجر قالببندی برای مهار فشارهای هیدرواستاتیکی بتن به قالب در فرآیند قالببندی استفاده میشود. این قطعه را میتوانند توسط بلت عصایی و واشر کاس و مهره بلت به لوله متصل میکنند.
جک شاقولکننده قالب:
جک ساقول قالب به دو شکل تک بازویی و دوبازی طراحی شده که در زیر قطعه سولجر بسته میشود.
نقش این قطعه مثل سپر و پایه است.
واشر دو لوله:
واشر دو لوله همراه با قطعه پشت بند قالب استفاده میشود. درواقع دوبولت را همراه با پشت بند دولوله مهار میکند.
پیچ تنظیم قابل رگلاژ:
پیچ تنظیم قابل رگلاژ یکی دیگر از تجهیزات قالب بندی بتن یو شکل است که در بخش بالایی داربست بسته میشود. کاربرد آن تنظیم ارتفاع است. بین جک و قالب زیر قطعهی بتنی بسته میشود.
کمپس یا بست قورباغهای:
پیمانکاری که قصد دارد اتصال محکمتری را بین پنلهای قالب فلزی بتن ایجاد کند از این قطعه بهره میبرد.
براکت:
کاربرد اصلی و مهم این قطعه اتصال و قالببندی دیوار و ستونها در ارتفاعات است.
مهره بولت خروسکی:
وقتی که پشت بند قالب بتن از سولجر باشد، مهره بولت خروسکی را با واشر پشت بند سولجر به منظور مهار بولت استفاده میکنند.
برای انجام این کار بولت تمام رزوه را بعد از گذراندن از سوراخ تعبیه شده در قالب با مهره خروسکی و واشر کاس از هر دو طرف مهار میکنند. لازم به ذکر است که مهره خروسکی و واشر کاس به دلیل اینکه بیشترین فشار را در عملیات بتنریزی به آن وارد میشود حتماً باید کیفیت بالایی داشته باشند.
به همین علت جنس آلیاژ مهره بولت خروسکی باید چدن نشکن داکتیل باشد. این جنس هم فشار زیاد را تحمل میکند و هم در برابر زنگ زدی مقاوم است بنابراین میتوان از آن برای پروژههای بعد هم مجدد استفاده کرد.
بولت تمام رزوه:
بولت تمام روزه وظیفه متصل کردن دو قالب فلزی بتنی روبه روی هم را دارد. این قطعه را میتوان بعد از بتنریزی نیز مجدد استفاده کرد.
بولت عصایی:
بولت عصایی به نام گیره سولجر نیز شناخته میشود. همانطور که نام آن مشخص است شکل عصایی دارد که سایز استاندارد آن ۴۰ سانتیمتر است. نقش این نوع از تجهیزات قالب بندی بتن متصل کردن سولجرها و واشر کاس و مهره خروسکی به قسمت پشت بندی قالب هاست.
میان بولت فنری:
قطعه میان بولت فنری دارای دو بخش فنری در اول و آخر است و همچنین پولکی گرد به منظور آببندی در بخش میانی آن قرار گرفته است. همین مشخصه مانع از عبور آب از درون حفره میشود.
انواع گیره قالب تجهیزات قالب بندی بتن :
گیره قالب از قطعاتی مانند گیره متوسط و گیره بلند و پیچی در آن تشکل شده است.
این نوع گیره قالببندی به سه نوع مختلف تقسیم میشود:
گیره لوله به قالب: زمانی از این نوع گیره استفاده میشود که پشت بند لوله باشد. درواقع آن را در سوراخهای لبه قالب بتن وارد میکنند و با سفت کردن پیچی که در مرکز آن تعبیه شده، گیره را به لوله متصل میکنند.
گیره بلند: درمواقعی که ناودانی یا لوله را برای پشت بند قائم به کار میبرند بهتر است از گیره بلند استفاده نمود.
گیره دو لوله: گیره دو لوله در مواقع اتصالات دو لوله در حالات موازی یا عمود برهم استفاده میکنند. این قطعه نیز از نظر شکل ظاهری مانند گیره بلند است با این تفاوت که قلابهای آن کشیدهتر است و انحنای بیشتری برای قرار گرفتن لوله در داخل خود دارد.
خاموت زن:
پیشرفتهترین تجهیزات قالب بندی بتن دستگاه خاموت زن است. از این دستگاه برای ایجاد شکل دهیهای متنوع بر روی میلگردها استفاده میشود. خاموتها نقشی مفید و اساسی برای مقاومسازی سازهها دارند. از آنها در اکثر قسمتهای ساخت و ساز مانند فونداسیون، ستون، سقف و.. استفاده میکنند. برهمین اساس تهیه این دستگاه در همان مراحل اولیه ساخت و ساز ضروری خواهد بود.
دستک تیر:
هدف اصلی از بکاربردن دستک تیر مهار کردن فشارهای جانبی از طرف تیرها و پوترها است.
واشر کاس:
واشر کاس یا واشر سولجر مربعی شکل است و از متعلقات قالببندی فلزی بتن برای ایجاد سطح اتکا به کار برده می شود این قطعه نیز همراه با مهر خروسی وقتی سولجر را در پشت بند قالب میبندند استفاده میشود.